What is JotForm?
JotForm is a free online form builder which helps you create online forms without writing a single line of code. No sign-up required.

At JotForm, we want to make sure that you’re getting the online form builder help that you need. Our friendly customer support team is available 24/7.

We believe that if one user has a question, there could be more users who may have the same question. This is why many of our support forum threads are public and available to be searched and viewed. If you’d like help immediately, feel free to search for a similar question, or submit your question or concern.


  • Profile Image

    Transparent background not working...

    Asked by jdeclanflynn on September 06, 2012 at 05:59 PM

    Within the JotForm workspace, when I set the background color of the form to transparent per the directions in the User Guide, and when I click on Preview, the background is black. Then when I click the embed button and click the preview button, the background is white. Lastly, when I place the code into my site, the background is white and is not set to transparent.

    Any ideas what I am doing wrong?

    Screenshot
  • Profile Image

    Answered by fxr on September 06, 2012 at 07:54 PM

    This is almost certainly related to the rendering of your form in the brower you are using.

    Is it Safari? 

    --

    You can try adding these rules to the form-all class in your custom CSS section:

    zoom: 1;

    filter: alpha(opacity=50);

    opacity: 0.5;

     

  • Profile Image

    Answered by jdeclanflynn on September 07, 2012 at 09:59 AM

    Yes I am using Safari (Mac OS X 10.8.1), Safari v. 6.0.

    I am also using Fire Fox and the same thing is happening. When I checked my form this moring everything looked the way it should, minus a few other minor issues. I've been reading a lot of issues similar to mine, and wonder how long should I expect changes to be made after refreshing my page, or clearing my cache? Should it be immediate? Cause in my case it is not. Curious...

  • Profile Image

    Answered by pinoytech on September 07, 2012 at 10:45 AM

    Hi,

    What embedding method did you use? If you are not using iFrame, please try to re-embed your form code into your website using iFrame method. However, if the said solution doesn't work, edit your iframe code that you embed into your website and just simply change htttp://form to http://www.

    Thank you!