Why my form does not appear the same in FBML as it does on JotForm?

  • Profile Image
    jrgomez@allstate.com
    Asked on February 08, 2011 at 03:34 PM

    I have been building several forms within JotForm for use in Facebook's FBML tabs. Until today, I have never had a problem.  I build the same form everytime using different accounts for the customers that I creating pages for. When I built the forms today and added them to FBML they are not showing up in Facebook the way they should.  The Facebook Pages are new so I do not have a vanity URL yet to send for observation.  I am not using any other special formatting.  All I am doing is using the Quick Tool Forms.  When I look at it in FB, nothing is aligned properly.  Please help!

    Thanks!

  • Profile Image
    sickoner
    Answered on February 08, 2011 at 05:08 PM

    Well l cannot help you but i ve the same prob down here =(

  • Profile Image
    aytekin
    Answered on February 09, 2011 at 07:22 AM

    Can you post the URL of the page on Facebook? 

  • Profile Image
    lindsaynaffziger
    Answered on February 09, 2011 at 02:42 PM

    I too am also having a similar problem. I have created a form for a Contact Me page and needed to make some changes after I had already uploaded to FBML. When I input the new code it does not update on Facebook. The initial form is still visible, no changes.

    I have this problem for my first two fan pages:

    1) http://www.facebook.com/pages/Lindsay-Naffziger-Hairstylist/146807382044808?v=app_4949752878

    2)http://www.facebook.com/pages/Natall-Barsalou/143140239071149?v=app_4949752878&ref=ts

     

    I really enjoy the service but so far it has been a bit frustrating.

  • Profile Image
    onemancreative
    Answered on February 09, 2011 at 05:27 PM

    @aytekin I'm having the same issues too. It seems it's only with newly created or edited forms though.

    I have a contact tab on my facebook page that still holds all the styling. But when I edited our strip retrival form it caused the styling to drop off. Thinking it might be a facebook issue, I made a new FBML tab and tried embeding the strip form again with the same results, and no styling.

    The facebook page is at http://facebook.com/photoboothco

  • Profile Image
    courtforr
    Answered on February 11, 2011 at 05:47 PM

    I am also having the same issue. I have created several forms in the past that show up on Facebook correctly, but the last two I created are showing up totally different than the preview. 

  • Profile Image
    adt
    Answered on February 11, 2011 at 07:34 PM

     I'm having the same issue!!

    this is what it looks like *adt manager position form*
    http://www.facebook.com/actiondreamteam?sk=app_7146470109

    and this is what it is supposed to look like
    http://www.jotform.com/adt/10412120353 

    on the fbml it actually looks diff red text with black background, i messed with the version number in the fbml and it went to dark red text and white background which was before as I was trying to find a nicer scheme, I decided to go with a theme, and it doesnt show up.

     

  • Profile Image
    feetnlegs
    Answered on February 12, 2011 at 06:14 PM

    Same here.  Subtitles (Liike First Name, Last Name, Address Line 1, etc.) are all appearing to the right of the text boxes, not below them.  I originally picked a theme, but it wasn't showing up in FB, so stopped trying.  Hope we can get a fix soon!

  • Profile Image
    JotFormSupport
    Answered on February 15, 2011 at 05:12 AM

    Please update your facebook embed code. The styles should be fixed now.

  • Profile Image
    jdyer11
    Answered on February 15, 2011 at 09:16 PM

    I am wondering - since I have the same problem - if the problem may be in delay on Facebook's side in showing the new page.  Try adding something on another fbml tab page and see if the same thing happens.  It might not have to do with jotform or maybe there's some kind of security check that slows things down when contact form data is sent.

  • Profile Image
    feetnlegs
    Answered on February 15, 2011 at 10:42 PM

    Mine is working now.  Thanks so much support for taking care of this issue.

  • Profile Image
    phdiebel
    Answered on February 16, 2011 at 03:07 PM

    I have just resubmitted a form to FB and the right side text is cut off.  This does not happen on jot form.  Any thoughts?

     

    http://www.facebook.com/pages/Lifeskills-121/153137734740673?sk=app_4949752878

  • Profile Image
    jrgomez@allstate.com
    Answered on February 16, 2011 at 05:10 PM

    Thank you so much!  It has been fixed!