New Layout: Why aren't conditions working on my form?

  • Profile Image
    susanr804
    Asked on February 06, 2018 at 01:49 PM

    I am using a previously created form and seeing how it will look in Cards. I had a couple places on the form where I had a text box explaining options followed by a question. I also used conditional logic to display additional text boxes dependent upon the option selected.


    How can I keep these items together in Cards? Does the conditional logic still work?

  • Profile Image
    Kevin_G
    Answered on February 06, 2018 at 03:38 PM

    Show/hide conditions can be used with card forms, here is the guide: https://www.jotform.com/help/316-How-to-Show-or-Hide-Fields-Base-on-User-s-Answer 

    But it's not possible to display the text side  by side or in the same page with the fields, every element will be placed in a single page. 

    If you have more questions, let us know. 

  • Profile Image
    susanr804
    Answered on February 06, 2018 at 04:22 PM

    Thanks Kevin_G. While waiting for an response, I found someone else had the show/hide conditional logic question and found that it does not work when previewing a form.

    I tried to give the same effect with a text box followed by a question box by typing everything in the question box. It looked awful. Would it be possible to pass along to the developers an option to manipulate the text in the quick elements? 
  • Profile Image
    Kevin_G
    Answered on February 06, 2018 at 05:41 PM

    I have just tested your new layout form and it seems to be working as expected, for example, you have these conditions related to the transportation field: 

    15179567731.gif

    Here's the result: 

    15179568392.gif

    May you please let us know which conditions are not working on your form? 

    Regarding your second request, in order to assist you better I moved it to another thread, we will assist you as soon as possible here: https://www.jotform.com/answers/1375043 

    Thanks. 

  • Profile Image
    Susan
    Answered on February 06, 2018 at 05:46 PM

    My conditions are working fine. The first time I previewed it all of the cards were showing. I also realized others had the problem on the forum and it was fixed.

    Thank you.