Number Box Properties

  • Profile Image
    OlyGlass
    Asked on July 10, 2019 at 09:51 AM

    I've created my first form and I'm currently testing it.

    I have inserted a simple number box seeking the user to input a six-digit number, Quote or Invoice Number. When I test the form live Jotform does not allow entry of digits in the box. However, when I go to the next field, Payment Amount, and begin entering digits there, they are duplicated back in the number box field.

    This is suppose to be simple and straightforward. Now I am frustrated.

    Please help. Thank you

  • Profile Image
    jherwin
    Answered on July 10, 2019 at 11:09 AM

    Please try to delete the number box properties and replace it with a new one.

    Please try that and let us know if that fixes the issue on your end.

  • Profile Image
    OlyGlass
    Answered on July 10, 2019 at 11:31 AM

    I followed your instructions. I am still experiencing the same issue.

    Form will not allow me to enter digits in the Number Box. However, when I enter digits in the Payment Amount field they duplicate in the Number Box as well.

  • Profile Image
    Kevin_G
    Answered on July 10, 2019 at 12:50 PM

    I would recommend you to kindly replace the number field with a short text entry element, this besides of fixing the issue will also allow you to set the 6 digits requirement. 

    Delete the current field and add the new one: 

    15627770242019-07-10_10h35_54.png

    Then set the input mask on the field, to do this you may click on the settings icon, turn on the input mask option and set your mask: 

    15627772572019-07-10_10h38_09.png

    I hope this helps. 

  • Profile Image
    OlyGlass
    Answered on July 10, 2019 at 03:20 PM

    Thank you Kevin.

    I followed your instructions. The exact same issue is occurring.

  • Profile Image
    jherwin
    Answered on July 10, 2019 at 04:29 PM

    I modified your form, the form now works fine on my end: https://form.jotform.com/91615839903162.

    Kindly check and let us know if the issue persists on your end. If the issue persists, please try to clear your browser cache and cookies. That may work.