I am getting a very long delay for email notifications

  • Profile Image
    chatton
    Asked on June 17, 2013 at 09:08 AM

    We are starting to experience long delays when receiving email notification. A form submission from Friday just came in at 2:50am this morning (2 days later).

     

    There is currently a pending submission that we have not received notification for...

    Submission ID: 237282953661260865

  • Profile Image
    chatton
    Answered on June 17, 2013 at 09:24 AM

    Manually forwarded the submission to the same email as the notification - received almost instantly.

    ??

  • Profile Image
    KadeJM
    Answered on June 17, 2013 at 09:51 AM

    From what I can see I think this problem is occurring because of the recipient's email type that you are using ( x+55814xxxxxx@xxxxxxxxx.com ). Can you please check to see if the email address you are using is correct for your email reciepient that is listed in your email notification? Is this a mobile number of some sort or may I ask what type of email this is?

    I additionally took a look at our bouncelist and maillogs however I do not see you listed at all for this particular email. I didn't find any errors either so I don't think our email server is recognizing it as an email address at all.

     

    Bouncelist:

     

    Result: x+5581499783196@mail.asana.com is NOT in the bounce list

    Server Mail Log:


    Current Server: No entry
  • Profile Image
    chatton
    Answered on June 17, 2013 at 10:20 AM

    The format x+123456789@mail.asana.com is the correct format. We use this format for most of our forms. This is how form submissions get sent to Asana and parsed into tasks. If you combine all of our submissions we have sent hundreds of messages to Asana and had no issues. Within the last week we have experienced long delays with only two of the forms. We received submissions several times this morning from the other forms on our account.

  • Profile Image
    KadeJM
    Answered on June 17, 2013 at 10:30 AM

    Okay thank you for the correction along with your additional information about the problem. I did test your form via a clone for testing purposes and I was able to recieve it with nothing changed other than the recipient to my own email address. I was unable to replicate the long delay though since it was instant.

    Can you try clearing your form cache to see if this helps any? Then test it again to see. Please let us know if you are still having problems with it being delayed. Also, if it is still continuing then may I have your permission to test via your form to check it more accurately on your account?

  • Profile Image
    chatton
    Answered on June 17, 2013 at 10:37 AM

    I cleared the cache and tested the form. I received a submission immediately. Hopefully that solves the issue. I will continue to monitor the two forms that had the delay and post back and update.

    Thank you for the help

    Cory

  • Profile Image
    chatton
    Answered on June 18, 2013 at 08:47 AM

    So far so good - I suppose clearing the cache did the trick. Should I consider doing this regularly to prevent this problem in the future?

  • Profile Image
    KadeJM
    Answered on June 18, 2013 at 09:58 AM

    Thank you for the update on your end, you're very welcome! I'm happy to hear that this did the trick and I hope that this has completely solved your problem. Clearing your Cache usually helps with alot of things so it is something recommended to try first even though it may not always and in that case it would become important to notify us so that we can help you more but we certainly hope that it doesn't get to that point.