Add Sender Email not working? Or bug?

  • Profile Image
    nanoart
    Asked on April 16, 2014 at 02:47 AM

    I had try add my own sender emails, even i try different email but the notification never send out at all after add that.

    But when i change back the sender email to "noreply@jotform.com, then i can reveive the notification again.

    Even i do the Verify Email, but no any verification send to the email i put in also.

    What is main problem that cause this, am i doing wrong setting at the Add Sender Email? Please refer as belwo for my setup screenshot.

     

    Regards,

     Foo

  • Profile Image
    ashwin_d
    Answered on April 16, 2014 at 07:46 AM

    Hello Foo,

    Upon checking your email log details, I did not find any issue there. The email messages seems to be set successfully using your sender email "info@my.cobish.com". Please check the log below:

    /var/log/jotform/smtpEMAIL.log:[16/Apr/2014:04:50:04 -0400] NoUserName SendMail to seomama@gmail.com from info@my.cobish.com Last-Form-ID :  IP : 14.192.212.191 Form-ID: 22523837866463

    I just sent you a test submission using your form and as per email logs, the emails were not sent because the we were unable to connect to your SMTP. Please check the log below:

    /var/log/jotform/remoteSmtpEMAIL.log:[16/Apr/2014:07:38:35 -0400]  FAILED remote SMTP to seomama@gmail.com, sales@searchenginesservices.com from sales@searchenginesservices.com Last-Form-ID :  IP : 122.179.33.90 Form-ID: 21001943284445 Reason SMTP Connect() failed.

    I would suggest you to please edit your custom sender email to ensure that SMTP host and port number you have mentioned in sender "sales@searchenginesservices.com " is correct. 

    We will wait for your response.

    Thank you!

  • Profile Image
    nanoart
    Answered on April 16, 2014 at 10:25 PM

    Ok, i think i had put SMTP host and host number correctly. But really weird that it is not working.

    Anyway i will request the host info from my email vendor and try again later. 

    Thanks for the replied.

  • Profile Image
    ashwin_d
    Answered on April 17, 2014 at 06:18 AM

    Hello nanoart,

    You are welcome.

    Do check with your correct SMTP details and get back to us if the issue persists.

    Thank you!