Bug Report - Text Tool - Space gets trimmed when change colour of text

  • Profile Image
    markashton
    Asked on April 16, 2014 at 07:50 AM

    Hi,

    If one uses the Text Tool - to add some text - there is a problem with spacing where one changes the colour.

    I think it is to do with the html span tag and the way the html eitor function renders it.

    So, check this form ... http://form.jotformpro.com/form/33454034982961

    You will note on this form that there is no space between words where the colour is changed.

    Checked in all browsers ... same.

    I don't think you will be able to clone the form as I have disabled cloning ... but please just try to duplicate the issue ... by changing text colour in mid-sentence.

    Thanks

    Regards Mark 

     

  • Profile Image
    jedcadorna
    Answered on April 16, 2014 at 09:32 AM

    Hello Mark,

    I'm sorry but i'm unable to reproduce the issue, I tried to follow your instructions but everytime I change the colour it seems to follow the colour that I chose.

    I'm not sure how you are able to reproduce the issue. Need some help here on how to produce the problem. By the way I was doing it in "Edit HTML" button then typed in the text I copied exactly the word you have on your form including spaces then tried to change the color. 

  • Profile Image
    markashton
    Answered on April 16, 2014 at 09:36 AM

    Try creating a form .... add the text tool ... don't use the html editor ... just write the text in.

    Then change the colour of the text in the middle of the sentence.

    Look at the form in your browser ... the spce isn't honoured ... happens evgery time

    Thanks mark

  • Profile Image
    ashwin_d
    Answered on April 16, 2014 at 10:26 AM

    Hello Mark,

    Yes it seems you are right. I was able to replicate the said issue. It seems if your change the font color using the "HTML" editor, the space gets trimmed. Please check the screenshot below and see if this is what you meant:

    I am reporting this to our back end team. We will get back to you as soon as we have any update on this.

    Thank you!

  • Profile Image
    markashton
    Answered on April 16, 2014 at 10:32 AM

    That is correct ... there is a bug with regard to spacing when one changes colour of a font ... the space is not honoured in the browser.

    Needs fixing ... the text tool does not work the way it should

    Thanks Mark

  • Profile Image
    jedcadorna
    Answered on April 16, 2014 at 11:22 AM

    Hi Mark,

    A ticket has already been escalated to our dev team hopefully they be able to fix this bug soon. Thanks for reporting this to us and sorry if I wasn't able to replicate it at first.

    You will surely be notified here for any updates. Thanks again.

  • Profile Image
    markashton
    Answered on April 19, 2014 at 09:36 AM

    Hi guys,

    I work with the text tool a lot. This is quite annoying as I have to change text colour a lot.

    This post is just to ask if a quick fix was done or wtherther still pending. i ask as a lot of times I have not been updated on threads regarding fixes.

    @ashwin_d

    I love the brilliant animated screenshot movie as per above. What application did you use for this please? I use Snagit for scren grabs ... but this is great.

    Thanks Mark

  • Profile Image
    abajan
    Answered on April 19, 2014 at 10:43 AM

    Hi Mark,

    The ticket has been assigned to a developer and its status set to Important but there's been no fix as yet.

    As to the application used to create the screenshot, it's called LICEcap.


    Thanks

  • Profile Image
    liyam
    Answered on April 23, 2014 at 06:32 AM

    Hello Mark, 

    I've made updates that should resolve this issue.  Please do save your form again for the updates to reflect. Please let us know if the problem persists.

    Thanks.

  • Profile Image
    markashton
    Answered on April 23, 2014 at 06:54 AM

    Thanks Liyam ... will do. I'll come back to you on this thread if there any problems.

    Regards Mark

  • Profile Image
    markashton
    Answered on May 21, 2014 at 04:14 PM

    Hi,

    This isn't resolved at all

    This form ... http://form.jotformpro.com/form/33454034982961

    Note the double the space where the bold text is ... doesn't make any difference what I do to it. There is a just a single space in the builder and this is also represented in the html view.

    So, No ... I see no difference ... and see the same across all my forms.

    Regards mark 

  • Profile Image
    Jeanette
    Answered on May 21, 2014 at 04:44 PM

    Ok Mark. Let forward your findings and comments to Lyam.

  • Profile Image
    liyam
    Answered on May 23, 2014 at 06:57 AM

    Hello Mark,

    Can you check it again?  I've just made some updates.  

    In addition, please make sure to edit and save your form again to see the results.

    Thanks.

    -Liyam

  • Profile Image
    markashton
    Answered on May 23, 2014 at 08:14 AM

    Hi Liam,

    Will do when I have a moment. If you hear nothing from me it's working fine. any probs I'll be back on this thread. If there is a problem I will know about it as I am working on jotform all the time.

    Thanks Mark