What is JotForm?
JotForm is a free online form builder which helps you create online forms without writing a single line of code. No sign-up required.

At JotForm, we want to make sure that you’re getting the online form builder help that you need. Our friendly customer support team is available 24/7.

We believe that if one user has a question, there could be more users who may have the same question. This is why many of our support forum threads are public and available to be searched and viewed. If you’d like help immediately, feel free to search for a similar question, or submit your question or concern.


  • Profile Image

    Pre-Populated Variable Caching Issues

    Asked by rohanvwp on November 26, 2014 at 03:23 PM

    We have one form on Jotform. This form has a hidden field that we pre-populate via URL parameters. We are using the Secure URL. We have tested on multiple domains and the first time on each domain, the pre-population works correctly, but every submission thereafter uses the first submission's pre-populated variables instead of the new ones being sent each time via the URL param. We have tested this on both text and hidden fields and the problem persists. 

    Please advise on how to fix this.... We need to push this live!

    The attached PDF shows the discrepancy between the variable in the URL and the passed Parameters (in Chrome's Inspector) on one hand vs the data being populated in the actual field on the Form. 

    Screenshot
    pre-populated caching populated JotForm problem hidden domain
  • Profile Image

    Answered by rohanvwp on November 26, 2014 at 03:33 PM

    So we have tested this with 3 different browsers on two different computers with three different URLs (secure.jotform.com, www.jotform.com and form.jotform.com) and the first time it works, but each subsequent submission shows the pre-populated variables of the first submission. 

    Is there any way to turn of cache completely?

  • Profile Image
    JotForm Support

    Answered by Kiran on November 26, 2014 at 05:10 PM

    This seems to be an issue with Auto-Fill settings. Could you try disabling Autofill settings from Preferences -> Advanced settings -> Edit Auto Fill settings and see if the issue is resolved..

    Please get back to us if the issue still persists. We will be happy to help.