Submission Data from Encrypted Form displays incorrect DateTime Formatting

  • Profile Image
    lalaucb
    Asked on March 03, 2016 at 09:29 AM

    My form contains a Date question formatted to be MMDDYYYY.  For instance, the date submitted is March 04, 2016).  However, the submission email received is displaying the date wrong.  It says Date 03.

    Please advise.  Thank you. 

  • Profile Image
    KadeJM
    Answered on March 03, 2016 at 10:52 AM

    I found I am able to replicate the same issue you are having with the email displayed in differently than what is set on the form field. Thank you for reporting this issue to us. I've sent a bug report about this to our developers so that we can get this problem fixed as soon as possible.

     

    Date Set as MMDDYYYY:

     

    Date Received in Email:

     

  • Profile Image
    KadeJM
    Answered on March 03, 2016 at 11:49 AM

    UPDATE: I ended up doing some further tests and I believe I've found the cause of this problem.

    I noticed that your form had encryption enabled so I tested this furthermore in a separate test where I found if it's disabled then the form date regardless of the setting is displayed correctly in emails.

    However, once the form encryption is enabled or re-enabled it breaks how the date is displayed.

    So I've narrowed this down to the fact that either there's a problem with the notification when using encryption or the online version of the notification email when viewing it from an encrypted form might be the other possible cause.

     

    Without Encryption on New Date Formatting Test:

     

    With Encryption on New Date Formatting Test:

     

  • Profile Image
    lalaucb
    Answered on March 03, 2016 at 12:47 PM

    My form requires encryption.  Are you able to fix the date display in the notification email?

  • Profile Image
    BJoanna
    Answered on March 03, 2016 at 02:18 PM

    My colleague has reported this issue to our developers. Once this issue is resolved we will inform you via this thread.

  • Profile Image
    NeilVicente
    Answered on May 30, 2016 at 02:15 AM

    @lalaucb

    Today we released a patch that fixes this bug. Please do inform us if you have any other questions or concerns.

    Regards,