Yes/No question does not show in emailed content

  • Profile Image
    mhoeting
    Asked on March 07, 2012 at 03:44 PM

    I have a form that I am using for student applications for employment.  In this form, I ask "Are you eligible for employment in the United States?"  There are radio buttons for Yes & No.  This is a required field.

     

    When I get the emailed response from the application, the response to the required question is not included in the email content.

    The form title is "Student Technology Assistant Program"

    The email submission content is as below:

     

    Question     Answer   
    Your Name     ASDF SADF SDFASDF   
    ASU Email Address:     mhoeting@astate.edu   
    Mailing Address     Street Address: 2234 Main
    City: city
    State / Province: ar
    Postal / Zip Code: 72401
    Country: United States

    Student ID Number     123456789   
    Total Hours per Week you can work   
    When could you begin employment?     03-07-2012 2:38 PM   
    Indicate the approximate hours that you would be available to work (check all that apply):   
    Can you work summers and semester breaks?   
    Technology Support Specialist Roles   
    Technology Support Consultant Roles   
    List any experience that relates to the position(s) you would like to work in:   
    Company   
    Date Employed from:     03-07-2012   
    Date Employed to:     03-07-2012   
    Phone Number     ()
    Supervisor Name   
    Supervisor Email   
    Title/Duties   
    Company   
    Date Employed from:     03-07-2012   
    Date Employed to:     03-07-2012   
    Phone Number     ()
    Supervisor Name   
    Supervisor Email   
    Title/Duties   
    If you have a resume, please attach it here:

  • Profile Image
    ItalyTech
    Answered on March 07, 2012 at 04:10 PM

    I've edited your email notification and i've tested form. Have you received email notification ? Did it works ?

     

    Alessandro

  • Profile Image
    mhoeting
    Answered on March 09, 2012 at 05:35 AM
    Yes. Can you explain to me what you changed to make it work?
  • Profile Image
    NeilVicente
    Answered on March 09, 2012 at 06:39 AM

    @mhoeting

    My colleague has probably added the question in your notification email, by adding a new row and pasting the question and clicking the corresponding field link on the Form Fields menu to the right side of the Compose Email screen:

    Here's a bit of information you may need to know:

    A new, untouched email alert will always display fields as it is arranged in the form itself. If you make any changes in the email alert, it will be tagged as "dirty" by the Email Wizard and will no longer be automatically updated.

    That means that whenever you make changes to the form such as adding, deleting, rearranging, and renaming fields, those changes will not reflect on the email alert automatically. You would have to manually update it.

    When this happens, recreating the email alert is always the easiest solution.