Embedded form not responsive: form is responsive through direct link, however, it is not when embedded through Iframe or Embed method.

  • Profile Image
    adam16ster
    Asked on October 11, 2016 at 12:47 PM

    I've scoured and tried solutions found in forum but no luck. If I view the form through direct jotform link it works perfectly fine. It's when I embed or iframe on my webpage that responsive doesn't work.

     

    jotform: 

    https://form.jotform.com/61794911587974

     

    my webpage:

    embed:

    http://prospectwire.com/forms/embed.html

     

    iframe:

    http://prospectwire.com/forms/iframe.html

     

  • Profile Image
    BDAVID
    Answered on October 11, 2016 at 04:01 PM

    Please try injecting the following CSS code in your form:

    @media screen and (max-width: 480px), screen and (max-device-width: 768px) and (orientation: portrait), screen and (max-device-width: 415px) and (orientation: landscape){

    .form-dropdown,.form-textbox {

        height: 60px !important;

        width: 100% !important;

    }

    }

    This should be the result:

    Let us know if you need more help, we will be glad to assist you.

  • Profile Image
    adam16ster
    Answered on October 11, 2016 at 04:16 PM

    I added the CSS into the CSS box in the designer area but it didn't fix the issue. I tried embedding and iframe as well. Not sure what I'm doing wrong. Should I add the CSS in my HTML file?

  • Profile Image
    BDAVID
    Answered on October 11, 2016 at 05:57 PM

    I have cloned your form, and tried the following:

    1) Removing any code related to mobile view.

    2) Disabling the mobile responsive feature at the designer.

    3) Adding custom code(the one on previous reply).

    3) And then adding  the mobile responsive widget.

    The forms looks good through the direct link: https://form.jotform.co/62846220267860 

    However, when I view the embedded version: http://shots.jotform.com/david/newform.html, it is totally different:

    I have forwarded this to our second level to get further help. You will be updated via this thread when this gets fixed.