The required conditions are not working

  • Profile Image
    corrinaschair
    Asked on November 14, 2021 at 09:09 PM

    I'm having a difficult time with my form. When I check it, the pages I want required, show up. When I send it they are not required.

  • Profile Image
    sweta_s
    Answered on November 14, 2021 at 10:32 PM

    Thank you for reaching out to us!

    Are you referring to this form:

    https://www.jotform.com/build/213146493124249/settings/conditions

    Have you embedded the form on any website where the conditions are not working?

    We are waiting for your response.

    Thanks.

  • Profile Image
    corrinaschair
    Answered on November 14, 2021 at 10:44 PM
    Yes, this is the form. It shows up when I am in the edit mode but not when
    I go to share it.
    Corrina
    ...
  • Profile Image
    estelle
    Answered on November 15, 2021 at 01:04 AM

    Hello Corrinaschair,

    I cloned your form to test the issue at my end and as a result, I was unable to replicate it. Please have a look at the screenshot below. The condition is set to require questions: Policies, Liability & Policy Waiver (Sign) and Covid-19 Waiver. These three questions do come up when the form filler fills out the question What is your name?

    1636954480_6191f170b028b_

    Please have a look at the screencast below. The required fields do come up.

    1636954503_6191f187c18ec_

    Please give it a try once more, and if the issue persists, please write us back with more details. Also sending a screenshot of the issue can help us to assist you better. Here is the guide on how to attach screenshots to your answer.

    Thank you.

  • Profile Image
    corrinaschair
    Answered on November 15, 2021 at 12:11 PM
    They come up while editing but not when I send it. What am I doing wrong?
    ...
  • Profile Image
    Hanne_L
    Answered on November 15, 2021 at 12:56 PM

    @corrinaschair

    Thank you for following up.

    If you leave the name empty when testing, the fields would not be marked as required. Additionally, as you have marked them as required individually, and then again in the condition, there might be a conflict.

    I would advise removing the condition and instead making sure the fields are required in the field properties.

    1636998591_61929dbf83211_

    Additionally, I have cleared your form cache, just in case. 

    Please try again and let me know how it goes.

  • Profile Image
    corrinaschair
    Answered on November 15, 2021 at 01:44 PM
    I've got it!! Thank you so much!
    ...