A question is not appearing on a report that I'm running

  • Profile Image
    aercmn
    Asked on December 31, 2021 at 01:17 PM

    Hi...On my Small Mammal Admit + History report the following question (see attached) is not showing up in the report data. However, the data is appearing in the Submissions. Perhaps something is wrong with the Email reply template? Thanks for your help.

  • Profile Image
    Gilbert_P
    Answered on December 31, 2021 at 04:50 PM

    Hello,

    Thank you for reaching out to us.

    Have you tried manually adding the missing field to the report? You can refer to my screencast below.

    1640987273_61cf7a891c67f_

    Reference guide: https://www.jotform.com/help/187-how-to-create-a-visual-report-with-your-form-submissions/

    Let us know if this worked for you.

  • Profile Image
    aercmn
    Answered on January 05, 2022 at 09:04 PM

    Hi...It's not exactly what I'm looking for. While it's great that it provides a chart, it's still not pulling all of the data from the submission form. That is an issue - it's not pulling all of the data. Thanks for your time.

  • Profile Image
    Saeed_K
    Answered on January 06, 2022 at 03:29 AM

    Hi there, Our apologies for the inconvenience.

    Perhaps something is wrong with the Email reply template?  Could you please clarify this?

    It seems that the screenshot you attached with the ticket did not reach us. Can you please send it again?

    We await your response. Let us know the details so that we can assist you further.

  • Profile Image
    aercmn
    Answered on January 06, 2022 at 05:02 PM

    Hi....So, the data is populated (Small Mammal Type), but it's not appearing as an item in the report (at all). I've attached a copy of the page I recreated by adding the Form Field to the presentation. However, that should not have to happen. It should be appearing when I use Report Builder to start with, yes? Thanks.1641506517_61d766d59b50c_Missing Questio



  • Profile Image
    Jeric_T
    Answered on January 06, 2022 at 10:22 PM

    Hi there,

    Thanks for your response!

    To confirm the question is showing in the Visual Report Builder, is that right? Which specific type of report below was that question missing so we can check further?


    1641526556_61d7b51caa696_

    If you can also send a screenshot that shows the question is missing, that would be awesome.

    We'll wait for your response.

    Best regards.

  • Profile Image
    aercmn
    Answered on January 06, 2022 at 10:58 PM

    Hi....I'm using the Visual Report Builder and the question is not appearing at all anywhere in the report when I generate it. Here's what I'm doing:

    • Going to Report Builder
    • Selecting a data source (form)
    • Generate the report

    The question: What Type of Small Mammal Is Your Pet does not appear anywhere in the presentation. Hope this helps. Thanks.

  • Profile Image
    Jeric_T
    Answered on January 07, 2022 at 12:41 AM

    Hi there,

    Thanks for clarifying!

    Allow me some time to check this out. As soon as I have more info to share, I'll let you know.

    Best regards,

  • Profile Image
    Jeric_T
    Answered on January 07, 2022 at 01:51 AM

    Hi there,

    Thanks for your patience.

    After some testings, I found out that Multiple Choice Element will be presented in a chart type by default when you generate a report via Visual Report Builder. It's not presented in a line item type, unlike other elements. If the element is not showing in the report, just like what my colleague said in the previous response, you can manually add a missing field.

    If you want to customize how the chart looks, you can follow the steps on the screencast below:

    1641538163_61d7e27397952_ezgif.com-gif-m

    Hope this works for you.

    Regards,




  • Profile Image
    aercmn
    Answered on January 07, 2022 at 10:23 AM

    Good to know....At least I wasn't losing my mind....thanks much and be well.