What is JotForm?
JotForm is a free online form builder which helps you create online forms without writing a single line of code. No sign-up required.

At JotForm, we want to make sure that you’re getting the online form builder help that you need. Our friendly customer support team is available 24/7.

We believe that if one user has a question, there could be more users who may have the same question. This is why many of our support forum threads are public and available to be searched and viewed. If you’d like help immediately, feel free to search for a similar question, or submit your question or concern.


  • Profile Image

    Form conditions only working under HTTPS

    Asked by DPoorman on November 06, 2014 at 07:38 PM

    I have a few forms that have conditions on them to hide certain elements unless a hidden field is filled.  I use a form with a PHP script on the front end to automatically populate the hidden fields based on the input to that form.  That has worked for some time, but now the conditions seem to have broke.  When you use the form over port 80 (HTTP) it doesn't work, but using the form over 443 (HTTPS) works fine.

     

    Here's one of the forms for example: http://form.jotformpro.com/form/32784382063962

    and with http://form.jotformpro.com/form/32784382063962?mpmnetId=t as a fake should allow you entry.  But it doesn't.

     

    However, https://secure.jotformpro.com/form/32784382063962 works and locks you out, and with the fake address https://secure.jotformpro.com/form/32784382063962?mpmnetId=t it bypasses you into the form like it should.

     

    Why is the form now only working with HTTPS?

    Page URL:
    http://form.jotformpro.com/form/32784382063962

    hidden elements doesn't work secure.
  • Profile Image

    Answered by gori-mathew on November 06, 2014 at 08:58 PM

    Hi,

    Thank you for contacting us.After testing your form I was unable to replicate the problem you are experiencing.The form works with both HTTP and HTTPS.See the screenshot below

    http://form.jotformpro.com/form/32784382063962?mpmnetId=t

     and

    http://form.jotformpro.com/form/32784382063962

     

    if you still experience the  issues  please Let us know so that we can be able to give further assistance.

     

  • Profile Image

    Answered by DPoorman on November 06, 2014 at 09:27 PM

    Still not working on my end.  I've tried several different browsers on both Windows and Mac.  I'm also getting the issues both in the school and at home.

  • Profile Image
    JotForm Support

    Answered by Welvin on November 06, 2014 at 11:04 PM

    I can't replicate this problem either.

    Non-Secure:

    Secure:

    I've cleared your forms cache. Please kindly do the same your browser(s). If it still not working, then please try clearing your browser cookies as well.

    Thank you!

  • Profile Image

    Answered by DPoorman on November 13, 2014 at 07:40 PM

    Found the problem.  I pulled up the live log for our web filter and then tried to access the forms.  For some reason Jotform is being blocked by our web filter.  I just white listed all the various jotform domains (and allowed subdomains).  Everything works now.  Our filter only uses URL filtering for SSL traffic so hence why it worked on 443 only.

  • Profile Image
    JotForm Support

    Answered by ashwin_d on November 14, 2014 at 12:35 AM

    Hello DPoorman,

    I am glad to know that you were able to figure out the issue and resolve it.

    Do get back to us if you have any questions.

    Thank you!