Add links to field questions in forms.

  • Profile Image
    dvminfo
    Asked on July 23, 2015 at 04:47 PM

    Hello, I was wondering how I can embed a hot link in the description of a checkbox question. I can include hotlinks in the answer options, but I need to do so for the question text as well. Thank you, I look forward to hearing from you!

  • Profile Image
    Mike_G
    Answered on July 23, 2015 at 07:41 PM

    On this sample form I have created, 

    http://form.jotformpro.com/form/52037917785970?

    I have added the text highlighted in yellow below into Question under General Settings of the Checkbox Properties. http://www.w3schools.com/html/html_links.asp

    Describe this website: <a target="_blank" href="http://whois.wildlife.la/" rel="nofollow noopener" >http://whois.wildlife.la/</a>

    And it should look like this: 

    Hope this helps. Let us know if you need any further assistance. Thank you. 

  • Profile Image
    dvminfo
    Answered on July 28, 2015 at 01:09 PM
    Hello Mike,
    Thank you for the response. I had been trying to add the hotlink the way
    you showed me - the hotlink shows as inserted in the settings window (see
    attached screen shot 1), but as soon as I close it, the hotlink disappears
    (attached screen shot 2). Since I am able to make the hotlinks stay for the
    text in the check-box options, I don't know why I can't have it stay in the
    question text. The hotlink doesn't show in the Preview either.
    Another question I have is about the run-over text in the check-box options
    you can see at the top of the screen shot in the 2nd attached image (under
    the Enrollment Intent Statement header). If I shrink it the option text, it
    will look the way I want it to, but the question text gets cut off (see
    image 3).
    I look forward to hearing from you about how to fix these issues.

    Thank you,
    Violeta
    Violeta Bonneville
    Admissions & Scholarship Coordinator
    Academic and Student Affairs
    College of Veterinary Medicine
    University of Minnesota
    Tel: 612-624-4747
    ...
  • Profile Image
    Welvin
    Answered on July 28, 2015 at 02:36 PM

    Unfortunately, our support forum cannot accept inline image attachments. Upload the screenshot in this thread instead. Here's a guide on how to do that: https://www.jotform.com/answers/277033.

    But for adding the link in the field label, you should do in the properties window. You have to add it as HTML then press Enter key in your keyboard to save before closing the properties window:

    However, if you will edit it, you will have to paste the HTML again because clicking on it will remove the formatting.

    Your other question about the run-over text has been moved and will be answered here: 

    https://www.jotform.com/answers/622237 

    Thanks

  • Profile Image
    dvminfo
    Answered on July 28, 2015 at 03:24 PM
    Hello,
    Thank you for the quick response. I posted my questions and screen shots in
    the support forum on Jot Form. I look forward to hearing back from you.
    Best,
    Violeta
    Violeta Bonneville
    Admissions & Scholarship Coordinator
    Academic and Student Affairs
    College of Veterinary Medicine
    University of Minnesota
    Tel: 612-624-4747
    ...
  • Profile Image
    Ben
    Answered on July 28, 2015 at 04:39 PM

    Hi Violeta,

    I do not see any photos being uploaded to this forum thread ( https://www.jotform.com/answers/618037 )

    Please when uploading images, do go to the forum thread where the screenshots should be shown and then upload them there. That will allow us to quickly see the issue and rectify it for you.

    Also, do only do this if you are still having issues with this, and do give us as many details about the issues that you have as possible.

  • Profile Image
    Violeta Bonneville
    Answered on July 28, 2015 at 05:14 PM

    Hello,

    I guess we can disregard the screen shots. I wanted to show you that the hotlink seemed to work after I entered it according to your instructions, but it disappeared when I closed the editing window.

    Any suggestion on how to make the hotlink stick after I am done adding it and I close the properties window? Is there a different way of saving it other than clicking Enter once I'm done adding it?

    Thank you for answering my question about the alignment.

    I look forward to hearing from you!

    Violeta

  • Profile Image
    EltonCris
    Answered on July 28, 2015 at 07:28 PM

    @Violeta

    Looks like it works on your form as of checking it here.

    You should be able to see the hyperlinks when you preview the form. 

    Also, please be reminded that re-editing the label will strip off the html codes. This is done for security purposes.

  • Profile Image
    dvminfo
    Answered on July 29, 2015 at 02:39 PM
    Hello,
    Why does this hotlink show only in preview mode and not in regular editing
    mode? Additionally, I had tried inserting a hotlink for "CVM course
    catalog", and that hotlink disappeared when I added the one for "CVM
    website". How can I keep both hotlinks in there and still see them both in
    editing and in preview mode?
    Thank you,
    Violeta
    Academic and Student Affairs
    College of Veterinary Medicine
    University of Minnesota
    Tel: 612-624-4747
    ...
  • Profile Image
    Welvin
    Answered on July 29, 2015 at 03:16 PM

    I think that is because to prevent some issue such as redirecting to that link once you accidentally click it, that would cause you to lose the changes in the form. Especially, if you click the link while the changes are not yet saved.

    As for the hyperlink, that is basically a tricky way because the labels and options should supposed to be in text format. HTML formatting is possible there because the form builder can parse that and display and since the form is generated into HTML format.

    Now, the link disappeared because as soon as you edit the labels, the existing HTML codes will disappear and revert it to plain text. You need to format the HTML in notepad and copy/paste it in the field properties > label option.

    Thanks