Why the Unit and BSA fee total field is not calculating?

  • Profile Image
    T167Web
    Asked on December 21, 2017 at 03:30 AM
    Also i see the Unit and BSA fee total is not calculating - which it was earlier?
  • Profile Image
    Nik_C
    Answered on December 21, 2017 at 03:49 AM

    Are you still able to replicate the calculating problem?

    1513846029Screen Shot 2017-12-21 at 9.52

    I tested but the calculation is showing properly.

    We'll wait for your response.

    Thank you!

  • Profile Image
    T167Web
    Answered on December 27, 2017 at 02:26 PM

    Hello,

    The fees section is again not working.  I had another issue (about form getting hung up) which i am told has been solved.  Perhaps in fixing that issue, something was done to the calculation logic?  Can you please check why the fees are not calculating as per the conditions. Thanks.

  • Profile Image
    Nik_C
    Answered on December 27, 2017 at 02:42 PM

    I tested your form but it is working as intended:

    1514403688Screen Shot 2017-12-27 at 8.46

    The Fee is showing fine as you can see above.

    Are you still able to replicate this issue?

    Thank you!

  • Profile Image
    T167Web
    Answered on December 27, 2017 at 09:05 PM

    Interestingly it seems to be working in the live form but in the preview.  Is that normal? 

  • Profile Image
    liyam
    Answered on December 27, 2017 at 10:05 PM

    Can you try clearing your form's cache and see if it works right after? I think the difference here is that there is an old cache on the form builder that is still being used and so when the form gets loaded in preview, it may be using the old one from your browser's cache. Feel free to try let us know if clearing it wouldn't resolve the case.

    Thanks.

  • Profile Image
    liyam
    Answered on December 29, 2017 at 02:58 AM

    Hello,


    I've been checking every detail of your form and here is what I found, under your selection for assistant scout master, there is an empty value there which results to an error in the calculation. And thus, your total value comes blank.

    15145342052017-12-29_1555.png

    After fixing this issue, please let us know if the problem persists.

    Thanks.

  • Profile Image
    T167Web
    Answered on December 29, 2017 at 09:07 AM

    Thank you.  That was only on one of four such fields.  I have corrected the above.  


    But looks like cache is also an issue.  If a user fills out a form then leaves half way.  Comes back and restarts the whole process, looks like the cache values take priority over what the user is actively filling out.  I am guessing there is no session management.  Ultimately our form will reside in a weekly website. Not sure how weekly manages iframe sessions or if at all.  Can you please throw some light on these issues. Thanks.

  • Profile Image
    Mike_G
    Answered on December 29, 2017 at 10:18 AM

    I have checked the settings of your form and the "Continue Forms Later" is set to "Disabled".

    How-to-Enable-Auto-Fill-on-Forms

    When that option is disabled, it means that the form will load with fields unfilled even if the form was previously filled halfway but closed.

    Can you check the settings of the browser that you were using and see if its autofill feature is enabled or not?

    You can find in this article I found over the web how you can disable and clear autofill information in your browser — https://support.iclasspro.com/hc/en-us/articles/218569268-How-to-Disable-and-Clear-AutoFill-Info-in-your-Browser

    I hope this helps. If you have other questions or concerns, please feel free to contact us again anytime.