PDF editor: field value alignment changes when changing the display style

  • Profile Image
    ucccornerstone
    Asked on July 26, 2019 at 04:44 AM

    For the PDF document here: https://www.jotform.com/pdf-editor/91045220556147 the vertical alignment of the dropdown/radio button/multiple choice questions changes when I select or de-select "Apply display style to all list items".

    Existing behavior:

    Apply all selected - vertical alignment is with the label with "Comma separated" style

    Apply all not selected - vertical alignment is below the label for all questions that have "Comma separated" style


    Since I want the three items on the acknowledgement page (and only the three items there) to have check boxes, I am not able to have the alignment right for all other questions.

    Desired behavior:

    Answer to be vertically aligned with the label for all questions when comma separated is chosen - regardless if it is applied to all or not.


  • Profile Image
    Richie_P
    Answered on July 26, 2019 at 08:18 AM

    Can you please try changing the Question alignment form left to top or vice versa?

    Here is a screen cast:

    Please give it a try and let us know if this fits your requirements.

  • Profile Image
    ucccornerstone
    Answered on July 26, 2019 at 07:47 PM

    I tried answering earlier, but it looks like my answer did not take so if this is a repeat, I am sorry.

    You solution above is not at all what I was asking. In fact, it is not even in the ballpark. I DO NOT WANT top aligned answers, I want LEFT aligned answers. BUT when I un-click "Apply display style to all list items" it changes how things are top aligned.

    Here are screenshots

    1564184848Untitled-1.png

  • Profile Image
    AshtonP
    Answered on July 26, 2019 at 09:44 PM

    There is certainly appear to be some issue with the way field placements are changing when you check and uncheck "Apply display style to all list items" checkbox. I could see the issue on your form. However, when I created a similar form, I did not face the same issue. 

    Could you try to remove the fields and add them again to PDF document and see if that makes any difference? 

  • Profile Image
    ucccornerstone
    Answered on July 29, 2019 at 11:09 AM

    Unfortunately it does not make a difference. I created a new PDF to test and the behavior is exactly the same.

    The behavior seems to be tied to the vertical alignment of the "Box" option and pervasive on this account.

    Unfortunately this creates a HUGE issue for us. Please fix.

  • Profile Image
    Richie_P
    Answered on July 29, 2019 at 11:59 AM

    I have tested a cloned version of your form and I was able to replicate the issue at my end.

    Here is a screen cast:

    The font size and the background style changes as you change the display style for all list items and the specific field.

    However, it seems that even changing back the style, the label alignment is still off.

    I have forwarded this issue to our back-end team for further investigation.

    They will contact you via this thread once updates are available.




  • Profile Image
    kaan
    Answered on July 31, 2019 at 06:22 AM

    Hello ucccornerstone,

    This issue should be resolved now, could you please check it and confirm that it is working for you as well?

    Thank you, have a great day!

  • Profile Image
    ucccornerstone
    Answered on August 02, 2019 at 06:05 PM

    YEs! Thank you!