How can I keep a form from erasing my client's entries if they submit with a missing field?

  • Profile Image
    bodybuddies
    Asked on July 10, 2014 at 03:50 AM

    I have clients that get all the way to the end of my Enrollment form. They erroneously miss a box, so click Submit. Unfortunately, the ENTIRE form of their entries erases and they must start from scratch. This is very frustrating for them and for me. Please help me fix this. The page break option I found when researching is not suitable for me. Is there another way?

  • Profile Image
    jonathan
    Answered on July 10, 2014 at 06:47 AM

    Hi,

    You should enable the Auto Save feature of the form if your form is quite long and have a lot of questions. 

    Please refer to this user guide  -How-to-Enable-Auto-Fill-Feature

    Hope this help. Inform us if there is more we can assist you with.

    Thanks!

  • Profile Image
    bodybuddies
    Answered on July 10, 2014 at 09:46 AM

    This link is broken and takes me nowhere. Please try again :) Thanks!

  • Profile Image
    jonathan
    Answered on July 10, 2014 at 10:11 AM

    Hi,

    This is the full URL address of the user guide

    http://www.jotform.com/help/227-How-to-Enable-Auto-Fill-Feature

    Can you please retry the link. It was working fine on my side.

    Inform us if you continue to have issue on it.

    Thanks!

     

  • Profile Image
    bodybuddies
    Answered on July 10, 2014 at 10:15 AM

    Okay the link works now--I had to copy and paste it into a browser instead of click on it. Thanks. However, I went to follow these instructions and found them to already be set on these settings. So why are my users still experiencing the wipe of all of their data?

  • Profile Image
    jonathan
    Answered on July 10, 2014 at 10:31 AM

    I just tried it on your Client Enrollment Form https://www.jotform.com/31395646681160 and the feature was working.

    I fill-in some initial data and then close the form using the 'x' button in the browser. When I opened the form again, I can see the "auto saved" initial data I added.

     

    Can you please try the same process on your end? Tell us if it does not have the proper result.

    You need to wait at least 4 secs before the auto saved triggers, then close the browser.

    Thanks.

     

     

     

  • Profile Image
    bodybuddies
    Answered on July 10, 2014 at 10:34 AM

    Unfortunately, this is not what I am implying. If you will refer to my initial post, the problem is when the user hits 'Submit' but they unknowingly missed a box. That is when the entire form deletes.

  • Profile Image
    jedcadorna
    Answered on July 10, 2014 at 10:55 AM

    Sorry but I'm unable to replicate the issue. Can you please tell us how your client was able to produce the problem?  Here's what I did, I tried filling your form and intentionally skipped some of the fields and tried to submit but then I get an error message and it does not delete the entries.

    Have you tried it on a different browser if this behavior still happens?

  • Profile Image
    bodybuddies
    Answered on July 11, 2014 at 12:39 AM

    The clients are either on Firefox or Internet Explorer. They said the entire form deleted. I don't know how else to tell you what is going on . . . :/

  • Profile Image
    jonathan
    Answered on July 11, 2014 at 08:03 AM

    Hi,

    I too was not able to reproduce the issue when I tried doing the procedure you mentioned.

    I was not able to submit the form successfully due to the unanswered required questions, but it also did NOT erase or delete the existing entries.

    Will you be able to ask the client if they can reproduce the issue on their end? 

    If its not much to ask, perhaps you can get more details from the client who was experiencing the mentioned problem.

    Please inform us if this issue remains.

    Thanks!