How can I get all the fields on my form to show on the PDF? I do not have auto-hide empty fields turned on, but one of my fields does not show.

  • Profile Image
    chapelwood
    Asked on February 18, 2016 at 04:39 PM

    One field in particular is the "Website Creation Option" field shown on the attachment.  It exists on the form itself, but does not show on the PDF, nor can I find a way to add it.

     

    Anyone?

     

    I should note that it appears that the fields that do not show are the attachments (it would be nice to have the link, at least) and the checkboxes. 

    Screenshot
  • Profile Image
    EltonCris
    Answered on February 18, 2016 at 11:59 PM

    I suggest to go to the PDF editor and reset your PDF layout. This should restore all the fields.

    Go to your form submissions page > Click on Get PDF > Customize PDF to open the PDF Editor.

  • Profile Image
    chapelwood
    Answered on February 22, 2016 at 12:00 PM

    Tried that.

    While the checkbox field is now incorporated into the PDF (good), the names of attachments still are not (bad). We need the names of attachments to show on the PDF, as it is not practical to require everyone to log in to Jotform, search for the particular form instance, and scroll to find whether or not there are attachments, and if so, where they can be found.

    BTW - auto-hide empty fields is now on. 

  • Profile Image
    Huberson
    Answered on February 22, 2016 at 01:34 PM

    As my colleague suggest, going to 'Customize PDF' and reset the layout should make all fields visible. Can you please try to see if that happens will all your forms or just a specific one. In the latter case please let us know the form you are referring to.

    We will be waiting your answer.

     

    Thanks!

     

  • Profile Image
    chapelwood
    Answered on February 22, 2016 at 02:43 PM

    I did the reset - and it did not work.

    One of our forms - Application for employment - seems to work fine already. There is a resume field and the PDF generates a link to it (Word doc).  That form is not the issue, and I did not do a reset on its PDF.

    However - doing reset for the PDF for "Chapelwood's Event Promotion Request" form does not work. One example field is "Any associated documents" (or something like that). There are a few instances of the filled out form that have data in that field - and you can see in the PDF that that field is not present, despite a reset earlier this morning.

     

    If you need a submission ID that has a populated field, here's one:  331626425641567929

     

  • Profile Image
    Ben
    Answered on February 22, 2016 at 05:42 PM

    What I think happened here is that you have clicked on Reset, and then clicked on Save.

    To properly reset the PDF you should click on Reset button and then close the tab / window in which the PDF Designer is opened in.

    Once you do that and you click on the Get PDF button, you should see that same field shown once more. If you however click Save while in the PDF Designer, you simply cancel the reset you just did.

    Do try it out and let us know how it goes.

    I do want to mention that it might happen that a minute or a bit more is needed before the PDF gets reset while creating it with Get PDF button, so if by some chance it does not work right away, do give it a 5-10 minutes and try again to see how it goes.

  • Profile Image
    chapelwood
    Answered on February 22, 2016 at 05:57 PM

    It does not work.  When I click reset, I can see that the fields that should be there are not. Plus, when I reset this morning, one of the fields I was lacking was added, so I know the reset "took."

     

  • Profile Image
    chapelwood
    Answered on February 22, 2016 at 06:01 PM

    I take it back!  The fields are there now.  Go figure.  If I have any more problems with this I'll let you know, but for now, it looks good.  

    Thanks.