What is JotForm?
JotForm is a free online form builder which helps you create online forms without writing a single line of code. No sign-up required.

At JotForm, we want to make sure that you’re getting the online form builder help that you need. Our friendly customer support team is available 24/7.

We believe that if one user has a question, there could be more users who may have the same question. This is why many of our support forum threads are public and available to be searched and viewed. If you’d like help immediately, feel free to search for a similar question, or submit your question or concern.


  • Profile Image

    Multiple upload button not shown once out of the form builder

    Asked by macgraven on March 26, 2015 at 12:16 PM

    I have two forms in the form builder created using the upload file / submission widget.  It is working fine for uploading /submission of one file.  However, when I change the option in the properties tab to allow for more than one file to be uploaded at a time,   the text box for either the listing or browsing for a file disappears from the both the editing and preview of the completed form.  If I hover over that area with my mouse icon in the edit mode, the text box appears - but disappears when I move my mouse icon away and does not appear in the completed form.  Please help. I would like to be able to have people upload more than one file at a time in the submission/upload form.

     

    Thanks,

    Mark

    disappearing file upload multiple file upload
  • Profile Image

    Answered by Ben on March 26, 2015 at 01:19 PM

    Hi Mark,

    I apologize for the issue. I presume that you were making tests while there was an issue now already resolved in regards to the multiple file upload field.

    Please test it again and do let us know if there are any issues, but also, please note that you will not be able to upload files from within the form builder.

    Do let us know however if you have any questions or further issues and we would be happy to assist with them.

  • Profile Image

    Answered by macgraven on March 26, 2015 at 03:08 PM

    I did try the feature again and the multiple file upload box  still disappears.

    The first screen shot hows the single file upload browser . The second screen shot shows the

    the multiple file upload activated.  The third screen shot shows the multiple file upload as it appears in the from.  The fourth screen shot shows how the multiple file upload box disappears when previewed.

     

  • Profile Image

    Answered by macgraven on March 26, 2015 at 03:10 PM

    I did try the feature again and the multiple file upload box  still disappears.

    The first screen shot shows the single file upload browser . The second screen shot shows the

    the multiple file upload activated.  The third screen shot shows the multiple file upload as it appears in the form  The fourth screen shot shows how the multiple file upload box disappears when previewed.

  • Profile Image

    Answered by Ben on March 26, 2015 at 04:27 PM

    Unfortunately I can not see any screenshots.

    Could you please re-upload them by following these steps: How to add screenshots/images to questions in support forum?

    This is however only possible if you come and post a reply directly on the forum, not over emails.

    This is the link to this thread: https://www.jotform.com/answers/541245

    I also see that you have opened a similar thread here: https://www.jotform.com/answers/541484-Still-Having-trouble-with-file-upload-section-disappearing-from-form

    I will be closing it since it is a duplicate with a link to this thread, so please make all of your replies on this thread instead in order for us to properly assist you.

    Thank you.

  • Profile Image

    Answered by macgraven on March 26, 2015 at 05:09 PM

    Finally figured out the screens: in the next post

  • Profile Image

    Answered by macgraven on March 26, 2015 at 05:15 PM

    The first screen shot shows the single file upload browser .The second screen shot shows the the multiple file upload activated.

    The third screen shot shows the multiple file upload as it appears in the form in the edit mode.

    The fourth screen shot shows how the multiple file upload box disappears when previewed. 

    I can not get the multiple file upload box to stay in view on the form when out of the edit mode in preview.

    M

  • Profile Image

    Answered by Ben on March 26, 2015 at 06:36 PM

    OK, I understand the issue now Mark.

    This is actually caused by the theme that is applied to the button.

    What I would suggest is to click on the button in the Form Builder and then click on the edit gear in quick actions toolbar

    Once you click on it you should go to its properties

    and when the new window opens you should change the theme (scroll all the way down).

    I set it as Big White and then needed to add the following CSS:

    .qq-uploader > input {
        right: -50px !important;
    }

    Once I did it seemed to work properly.

    You can see the sample here: http://form.jotformpro.com/form/50847476826973

    Now I consider this only temporary until you tell us what is the original style that you wanted to apply to it and we would help you set it up to your liking.

    You can see here how to apply the CSS above: Inject Custom CSS Codes

  • Profile Image

    Answered by macgraven on March 28, 2015 at 03:30 PM

    In the Inject Custom CSS codes area , where do I place the new code, as it seems to already have a lot of other codes already injected?

     

    Thanks

  • Profile Image
    JotForm Support

    Answered by EltonCris on March 28, 2015 at 08:34 PM

    @macgraven

    Place it at the very bottom.

    Or you can paste it in the form designer under CSS tab.

    Thanks

  • Profile Image

    Answered by macgraven on March 29, 2015 at 07:34 PM

    For some reason, I am not able to upload multiple files when the source code is edited into the actual site. See site:

    http://192.168.1.9:33334/Preview/kellnerstairsndrailfinaltphone/index.html#contact

    The form also looks different in the preview in the form builder.

    Thanks

  • Profile Image
    JotForm Support

    Answered by EltonCris on March 30, 2015 at 02:01 AM

    @macgraven

    You have provided a local URL of the page which is only viewable on your local machine. Do you have an online version of the page where we can check and test here? Have you tried publishing the page online? Perhaps that's the reason why the CSS style-sheets are not loaded. 

    You may also try using iframe embed code. http://www.jotform.com/help/148-Getting-the-Form-iFrame-Code

    Please update us how it goes. Thanks!

  • Profile Image

    Answered by macgraven on April 01, 2015 at 03:20 PM

    Here is the correct URL for the form above.

     

    http://www.kellnerstairandrail.com/index.html#contact

     

    I am still not able to upload more than one file at a time.

     

    Thanks for your help. MG

  • Profile Image
    JotForm Support

    Answered by jonathan on April 01, 2015 at 04:08 PM

    I think the source code embedded form in the website  is Not the updated version.

    It behaves differently when on the website

     

    compared when using the direct URL of your jotform http://www.jotform.us/form/50407335551146

     

     

    I suggest removing and clearing first all of the existing source code scripts of the form used on the website.

    And then, re-embed the form using instead its iframe embed code.

    Follow this user guide to get the iframe code: -Getting-the-Form-iFrame-Code

     

    Let us know if issue still remains even after doing the suggestion already.

    Thanks.

  • Profile Image

    Answered by macgraven on April 01, 2015 at 05:11 PM

    Using the iframe code, I can get the form on the site but I can't get it to post without the background being white instead of clear , even though I have selected clear in the form background in designer. 

     

  • Profile Image
    JotForm Support

    Answered by EltonCris on April 01, 2015 at 05:32 PM

    @macgraven

    I'm sure there's a way around removing the white background. Try to inject this CSS codes with your form first. This should remove the white background on your form. I can see it has white background as of this writing.

    .supernova{background:transparent !important;}

    After that, retake your iframe embed code and paste it on your website.

    Let us know how it goes. Thanks!

  • Profile Image

    Answered by macgraven on April 01, 2015 at 06:37 PM

    In looking at the injection of css,  the CSS helper says the style will not update because of an error:

    @import (css) "@{buttonFontLink}";

    Unfortunately, I don't know what to correct for that.  Can you help me?

    Thanks,

    MG

  • Profile Image
    JotForm Support

    Answered by EltonCris on April 01, 2015 at 06:46 PM

    @macgraven

    I have fixed it for you. Kindly recheck your form.

    It seems your CSS was messed up a bit so I have removed the error part and added the CSS code I have suggested above for your convenience. You may now re-embed your form.

  • Profile Image

    Answered by macgraven on April 01, 2015 at 11:31 PM

    The multiple files load now but the submission reply takes the place of the form on the site now:

  • Profile Image

    Answered by Ben on April 02, 2015 at 09:32 AM

    I am glad to hear that the multiple upload button is working for you properly now Mark, but since this is not the same subject and we can only assist with one issue/question per thread, I have moved your last post to a new thread here: http://www.jotform.com/answers/545324 and we will be replying to it shortly.